onsdag 29 april 2015

Riset svider och rosen sprider glädje

De flesta dagar innehåller både ris och ros och i dag är exakt en sådan dag.
I dag när Jonny öppnade i hyttan blev han lite smått förvånad. Några hade tagit sig in och tömt bägge pulversläckarna runt om i lokalen. Det var ett gråvitt pulver överallt, både på utställningen, fönster, golv...ja suck. Det kommer att ta tid att få bort det och visningen jag skulle ha på lördag inför ett bröllop var bara att ställa in. Vi ringde polis och försäkringsbolag och anmälde det som hänt. Men det visade sig någon timma senare att det faktiskt fanns vittnen till händelsen, så det kommer att meddelas till polisen i morgon. Det känns jätte trist och man blir faktiskt riktigt ledsen.

Men då kom rosen och avslutade dagen.
Bruksgruppen ( alla aktörer på bruket) träffades hos Stefan Markström vid 16.00 och grillade tillsammans utanför manufaktursmedjan. När vi blivit mätta och belåtna, så gick vi in i värmen  i Stefans ateljé och där målade vi en tavla tillsammans. Jätte jätte roligt.
Stefan guidade oss i måleriets värld och lärda oss allt om torktid, snurra tavlan, fixa prickar, kladda med handen, lager på lager metoden osv. Och tänk så vacker tavlan blev, i slaggstensfärger. Snacka om genomtänkt färgsättnings av vår ledare.
Slaggstensfärger!
Jag är helt säker på att tavlan skulle få ett högt utropspris och pryda det finaste av de finaste hus i kommunen, eller världen.
Bra avslut på en dag som började tråkigt!

Så väldigt tråkig syn i hyttan!

Grillning vid manufaktursmedjan
Stefan Markström beundrar vår slaggstenstavla


Inga kommentarer: