söndag 13 juli 2014

Söndag på bruket /Motor Jonsson

I dag har det varit vad man skulle kunna kalla en toppendag. Trevliga människor, många människor, intresserade männiksor och en allmän mysig stämning på bruket.
Innan kl. 13 i dag hade jag både haft besök från Tyskland, Finland, Norge, Dannmark och Sverige. Va? Visst är det fantastiskt.
Frågan är de om det hinner komma något fler land/nationalitet innan dagen är slut?

Dagens guidning bestod av 4 norrmän/kvinnor som faktiskt också bor här på bruket och två svenskar. Jätte trevlig grupp. Man skulle verkligen vilja att guidningen tog tre timmar, istället för en timme. När dom är så intresserade och har tid så skulle man vilja krypa in i alla omöjliga och möjliga hål och visa överallt. Men, men det går ju inte. Men kul guidning. Men....  när jag stod i museet och berättade om en kille i Rundvik som hade hittat en järntacka på sin gård som vi skulle få, så exakt då dyker han upp i dörren. Det blev nästan lite läskigt. Jag fann mig och sa att det var inövat - han kom verkligen som på beställning :)

Ni glömmer väl inte kvällen föreställning i hyttan - Motor Jonsson, men Marianne Folkedotter och Hannes Sigfridsson. Dom riggar för fullt och gör sig hemmastadda framför utställningen som hänger där :)



Ljudteknikern Anders Wikström, trummisen Hannes Sigfridsson och berättaren/ uppläsaren Marianne Folkedotter om ni ser krypa ihop bredvid en högtalare.

Inga kommentarer: