onsdag 8 oktober 2014

Fånga studenterna och placera dom på bruket

I dag har jag haft besök av tidigare kollega, som vill göra ett arbete på slaggstenens färg. Hon går en universitets utbildning inom textil och eftersom hon arbetet ett period på bruket så känner hon till slaggstens fantastiska färg och dess olika kulörer. Ni som följt min blogg vet att jag funderat mycket på slaggstens färg och hur den kommer till. Så jag var genast intresserad.
Det är så roligt när det finns människor som vill använda bruket som grund till olika projekt/ studentjobb osv.
Sedan jag börjat här år 2012, så har vi haft tre studenter som nyttjat bruket till sitt arbete.
Först studenter vid manusutbildningen för film. tv och ny medier, institution för kultur och media vetenskap (Umeå universitet)  som gjorde filmen som ligger på vår hemsida, sedan Daniel Grankvist från Göterborgs universitet som gjorde ett studentjobb om köksträdgården, Albin Fahlén som gjorde ett arbete om vattenkraft och dammarna och nu då Caroline Karlsdotter och slaggstenens färg överfört till textil.
Snacka om vinn vinn situation.
Filmen har legat på hemsidan sedan 2012 och där man får en bild av vad som kan hända på Olofsfors bruk ( den är jätte fin). Daniel Grankvist hade sommaren 2013 en köksträdsgårdsutställning på bruket och trädgårdsguidningar. Han har även engagerat sig tillsammans med Carolina Linné i att återskapa äppellunden som funnits här tidigare, så nu har vi 9 st äppelträd planterade.
Albin Fahléns arbete är ett underlag om vi skulle vilja titta på att producera egen el via vattenkraft och Caroline Karlsdotterns arbete kanske, kanske blir en textil utställning :) Det är inget hon sagt själv, men kan ju alltid hoppas.
Vi kanske kan kombinera våra gamla bilder (se nedan) där vi ser slaggsten med ett nytt tänk och färg i textiler. Den som lever får se......

Slaggsten i svartvitt
Slaggsten i färg


Inga kommentarer: