onsdag 21 oktober 2015

Hur digital är du ?

I går kväll hade vi bruksgruppträff. Alltså alla aktörer som är aktiva på bruket träffades och gick igenom en hel del frågor / funderingar och hälsade Anette Öberg som är ny i gruppen välkommen.
Anette kommer att starta butiken - Anettes byggnadsvård antikt &inredning, i ladugården.
Innan kvällen och fikat var slut, så hade vi gått igenom samarbeten, säsong ( utvärdering) julmarknad, Lucia, projektmedel, utveckling, kurser, årsplanering m.m.
Jag tycker verkligen om gruppen!
Det som vi också bestämde var att ordna en sluten Facebokgrupp så vi lätt kan nå ut till varandra med information, snabbt och enkelt. Fattar inte att vi inte fixat det tidigare, jätte konstigt. Men Felix Wink fick det på sina axlar att ordna.
Nästa träff har vi i dec på Kafé Anno 1762, snacka om bra plats att ha möte på :).
Så hemgång vid 20,30 blev det på tisdagkväll.

Sen var det bar upp med tuppen. För i morse 07,30 var det frukostmöte på Levar hotell under rubriken
- så digitala och mobila är dina kunder. Jonas Ulander som driver företaget Mera affärer från Bjästa tog oss igenom djungeln av digital marknadsföring, statistik, tillgänglighet, sökbarhet osv.
Nytt ord för mig för dagen var slideshare. Det blir spännande att utforska, det ska vara en sida där man lägger upp olika presentationer och där Jonas Ulander också kommer att lägga upp morgonens presentation.
Man lär sig något nytt varje, varje dag.
Visste ni föresten att de som använder internet mest är åldersgruppen 36-45 år, inte ungdomar som vi gärna vill ha det till.
Det är 10 % av landets befolkning som aldrig använder internet. Och den siffran sjunker för varje år.
För några år sedan tog man hem broschyrer när man skulle beställa en resa och satt i dagar och tittade och funderade. I dag går de flesta in på internet och surfar runt. Så mönstret har förändrats.
Ja, mycket intressant.


Jonas Ulander, Conny Nordendahl och Sirpa Kärki

Inga kommentarer: