onsdag 28 oktober 2015

Julmarknaden knackar på brukets dörrar.

Hej och hå vad tider går. Anmälningarna till julmarknaden har börjat ta form och det finns både nya utställare, utställare som varit här tidigare och utställare som ändrat lite på de produkterna de säljer. Man börjar riktigt längta.....
Men man känner tydligt att tiden går fortare i år eftersom vi har lagt julmarknaden en vecka tidigare än normalt.
Man kan tycka att man varit med och arrangerat julmarknaden i flera år nu, så det borde gå på rutin och vara en av flera arbetsuppgifter. Men det är lika spännande och annorlunda varje år.
För man får inte riktigt ihop helheten förrän allt är på plats och dekorer och allt speglar av sig.
Blev det så gammeldags och så mysigt som vi tänkte ? Blev placeringen av utställare bra? Ja det är mycket som ska funka och gå i lås för att det ska bli bra. Kommer det att snöa och tillföra den lilla extra julstämningen ? Annonserar och affischerar vi på rätt tid och plats? Hur får vi Örnsköldsviks borna att komma? Får utställarna sälja så dom blir nöjda? Blir det lämpligt med besökare? För många besökare gör det trångt och utställarna får inte sälja, för lite folk gör det öde och tråkigt, det ska vara lämpligt och vad är det ? (Ur ett säljperspektiv.) Finns det tillräckligt med mat på området så att både utställare och besökare håller sig mätta och belåtna?
Frågorna är många och svaren får man inte förrän på måndag den 23 nov. Men jag kan lova att vi gör vårt bästa, även om resultatet kan variera från år till år :)
I år kommer vi även att få en första kontakt med Anettes byggnadsvård, antikt & inredning. En butik som kommer att slå upp sina portar i ladugården. Är helt övertygad om att det blir trevligt möte för er.
Visst förstår ni spänningen?

Det som kommer att hända den 1:a advent är att det blir blues på bruket, då markanden brukar vara. Med bl.a. Loffe Karlsson på trummor, jag vet inte vad det borgar för men så är det då i alla fall.
Så det kan nog bli intressant och bra. Biljetter går att köpa på Ticnet b.la.


Inga kommentarer: