onsdag 25 november 2015

Sveriges kallaste lucia 2015

Då kastar vi oss från julmarknaden till lucia.
Vi har utsett en lucia i samarbete med Ungdomsgården, skolan, ridklubben, idrottsföreningarna, kyrkan och Nordmalings kommun.  Det är alltid lika roligt att träffas och fundera på vem som nomineras till lucia, för det är ju inte på utseende eller en röstning via media då den mest populära tjejen oftast utses. Nää, utan det ska vara en person som kan vara en förebild för andra eller liknade. Och årets lucia har verkligen gjort stort avtryck. Lucian kröns söndagen 1:a advent i kyrka, mycket spännande. I kyrkan läser vi även upp motivering till att just hen har blivit vald.
Fram till dess är det hemligt!

Sen har både luciakören och LiKören börjar träna sång, ljudtekniker är fixad, en liten julsaga vill vi ju höra, så berättaren är på plats och ljus, glögg och papparkakor ska köpas in.
Just nu försöker jag sprida evenemanget så gott det går och tar tacksamt emot hjälp att sälja in - Sveriges kallast Lucia.

Ni som inte varit på detta evenemang måste faktiskt köpa en biljett och komma. Det är en upplevelse, vackert, stämningsfullt, magiskt och småkyligt. Namnet Sveriges kallast lucia gör skäl för namnet.

Och ni som varit tidigare år och inte har tid att gå, får gärna tala om för era vänner och bekanta om upplevelsen. För jag har svårt att tro att kvällen lämnar någon oberörd.


 2012 års luciatåg

Inga kommentarer: