söndag 29 november 2015

Första advent - Kröning av lucia!

Första advent!
Tiden riktigt springer iväg och plötsligt bankar julen på dörren och vill komma in. Hur ska man hinna få till allt så mysigt och juligt som man ser på alla reklamfilmer å bilder överallt ? Det gäller både på jobbet och privata livet. Man vill ju få en bra avslut för sitt arbetslag, äta julbord och klappa oss för bröstet och säga att - Yes vi fixade 2015 på det bästa sättet vi kunde, utifrån våra förutsättningar. Och på det privata planet vill man få till ett gott julbord och en mysig stämning för barnbarn och de stora barnen. Man vill ha det mysigt, lugnt, glatt och gott. Hmm, vi får bara vänta och se vad som händer.

I dag var jag och vårt kommunalråd Madelene Jakobsson till kyrkan och krönte vår lucia 2015. Det är verkligen något speciellt med kyrkan och högtider, det blir som på riktigt.
Levande ljus, högt i tak och många människor.
Disa Johansson, en tjej som går första året på gymnastiet är årets lucia. Utvald av Ungdomsgården, skolan, ridskolan, kyrkan, kommunen, idrottsföreningarna och OF bruk.
En tjej med ett enormt hjärta och stolta föräldrar.
Motiveringen lyder -
Disas förmåga att se till andra människors välbefinnande gör henne till ett föredöme för både unga och gammal. Med stort hjärta, osviklig integritet, civilkurage och positivt tänkande tar hon sig an livet utmaningar.

Av kommunen fick hon ett halsband av Linda Baudin och en väldigt fin blombukett från blomboden. 
Halsbandet föreställer en vattendroppe ( i glas) och följande text följer med: 
Många säger - det jag skänker blir ändå bara en droppe i havet. MEN, havet består av många många droppar. Om vi alla hjälps åt att dela med oss bildar vi tillsammans ett hav! Detta smycke hjälper dig att komma ihåg att du är en del av något större, en del av havet och en viktig del för mänskligheten. 
Disa blev glad! Och det hängde såå fint runt hennes hals :) 


Disa Johansson





Inga kommentarer: