torsdag 23 juni 2016

Spökena är kammade och redo för säsong

Nu är vi nära.
Folk börjar gå på semester och man hör och ser att många börjar trappa ner på tempot. Men...vad händer då? Jo på bruket öka vi allt vad vi bara kan.
Nu känns det att det är nära att vi slår upp portarna och tar emot besökarna.. Det ska bli skönt, för det är då det blir lite lugnt. Går det att förstå? Nu är det fullrulle att hämta alla beställda saker som slaggstens smycken på Häggmans Guld, hämta broschyrer på mapec, hämta böcker på OFAB, trycka upp kartor och information, göra listor, få ihop alla scheman, städa i alla lokaler, fylla på toapapper, skurmedel på alla toaletter, få till bruketsdag med allt som ska funka där, få ordning på utställningarna, sätta blommor, skicka in sista annonskorren, prissätta, pynta och fixa.
På måndag är allt detta klart och jag kommer bara att stå och vara trevlig och ta emot besökarna och guida. Det är något visst med säsong, det är ju för den man jobbar, å det känns så himla bra att den snart är här.
Och man har redan märkt av att folk börjar röra på sig mer och mer, bruket fylls med folk och glömmer man att låsa dörren när man går och hämtar posten eller nått så har man besök i bruksinformationen. Och det är ju kul, men det är så mycket som ska fixas så man måste få springa själv  i hundra knyck.
Vi har i veckan haft två ferieungdomar som börjat sin arbetsperiod här på på bruket  Dom har förberett för pyssel i bodlängan, man kommer att kunna pyssla hela sommaren. Ferieungdomarna kommer att sköta den aktiviteten helt själva. Dom har också fixat lite på lekstigen och gjort barfotabanan lite mindre barrig och lite mysigare att gå på.
Jag är så glad att jag får har dom.
I dag har Linn fått prova lite kostymkläder. Tänk vad man få göra som ferieungdom här på bruket.
Vi försökte få henne lite spöklik, därav håret :)John Jennings och hans fru ser det ut som

Linn Eriksson och Mikahil Shah, helt underbara ungdomar.
Inga kommentarer: