tisdag 20 september 2016

Feng shui gav energi

Katten på råttan, råttan på repet, repet på ??? Ja ni kanske kan fortsättningen, men det jag vill symbolisera är förra veckans lilla ommöblering på kontoret.
Vi började med att flytta kopiatorn och konferensbordet på kontoret för att komma åt bla vår whiteboard tavla bättre. Kökssoffan och bord bytte plats. Då åkte affischerna ner som vi haft på väggen och vi började leta ramar för att få det mer snyggt och stilrent. Ramar med gamla och nya foton åkte då upp, snyggt!
Sen tänkte vi att det skulle väl vara snyggt att få fram fönster som undra några år varit gömt bakom bokhyllan. Sagt och gjort, vi började tömma bokhyllan för att kunna flytta den. Då blev vi ju tvungen att gå igenom alla pärmar och se vad vi verkligen behövde ha kvar och inte. Storrensning, papper gick både till arkivet och till tuggen. 
Många tomma pärmar blev det.  
Kopiator fick en bättre plats och kopieringspapper och kuvert fick en bättre placering. Upp med fler hyllor på kontoret mitt emot mig och det blev genast en mer harmonisk kontorsavdelning. 
Ja, det kan också kallas Feng shui.
Man andas lite lättare nu på kontoret och det väger betydligt mindre. Men av bara farten då så blev vi ju bara tvungna att börja pynta ute, bort med pelargoner och ner med ljung. Så snyggt!

Under allt städande och sorterande så hittade jag några gamla foton på första intendenten på bruket, Torsten Nilsson. Tre bilder där Torsten står med en gris och ett brev där dom tackar den trevliga kille som skötte djuren på bruket. Så fint! Det åkte inte till tuggen. 

Tro nu inte att vi bara har pyntat och städat, nä, däremellan så har vi haft möte angående projektet - Möjligheternas Arena som nu går in i slutspurten. Ulf Lovén, konsulten som projekt anlitat redovisade det han kommit fram till när det gäller brukets framtid och färdriktning utifrån samtal m.m. och byggnadsantikvarierna från Västerbottens museum redovisade statusen på byggnaderna och en prioriterings ordning på reparation / återställande osv. Mycket intressant.

Haft guidning för miljö och hälsa i Örnsköldsvik, jätte trevligt gäng. Jag är så glad när Öviksborna hittar hit. Och detta gäng var extra trevligt, med Vitoria Söderlind i spetsen som faktiskt har sin anställning i Nordmalings kommun och är tjänstledig just nu för att jobba i Ö-vik.
Dom gjorde sen ett besök hos Anette i byggnadsvårds butik ( Anettes byggnadsvård, antikt & inredning )

Haft bruksgrupps träff. Alltså träffat alla som hyr lokal här på bruket. Härligt gäng konstnärer, hantverkare och företagare, ett spretigt gäng med ett enormt mångfald i intresse och kunskap. Underbart!
Nu har vi bestämt att bygga oss starkare som grupp och som med kärlek så går det via magen. Bruksfika en gång i månaden, kring den 20-25 varje månad. Får bara hålla tummarna att Anette Burström blir kvar på bruket så vi får fika. 20 dec lovade jag sillsallad på tunnbröd :)

Sen har jag avslutat kvällen med en ordfördelar utbildning på biblioteket ledd av Marianne Folkedotter. Hur leder man ett berättar kafé? Vad är en berättelse? Hur får man folk att börja prata? Hur får man folk att sluta prata? Vill man ha ett tema för kaféet? Vill man bara släppa lös alla berättelse? Ska man spela in berättelserna? Hur avslutar man kvällen ? Vad är en berättar val?
Ja ni förstår frågorna var många och så klart var svaren ännu flera. Det var en väldigt trevlig kväll och jag ser veklingen fram emot att ha några berättarkafén på Olofsfors.
Vi kommer ju att ha ett retrokafé den 27 okt, men det är mer en information och visning av retrokläder och antika föremål.
Så att få leda ett riktigt berättarkafé känns jätte spännande och måste genast börja fundera ut en runrik.

Kan det vara så att om man feng shuiar så får man extra energi? Det känns lite så när jag tittar på veckan i efterhand.

Lägg till bildtext


Inga kommentarer: