tisdag 6 september 2016

Fyrfaldig guldmedaljör kökschef på besök.

Som många av er vet så pågår ett utvecklings projekt på bruket - möjligheternas Arena. En del av uppdraget har en konsult Ulf Lovén fått på sitt bord, att göra en resurs och omvärldsanalys och ge förslag på produktutveckling. Han har jag träffat några gånger och det kommer att bli spännande att läsa vad han kommit fram till.
I går hade han med sig en kollega till bruket - Dan Wikström. Han jobbar som kock på Engsholms slott som är en högklassig konferensanläggning i Järna utanför Stockholm. Han tittade på Olofsfors med sina proffsögon och kommer att ge rekommendationer om hur man skulle kunna dimensionera om konferensanläggningen här på bruket. Så fruktansvärt spännande.
Mycket trevligt möte även om vissa sanningar om bruket sved :)Detta kan man läsa om på hemsidan deras.

På Engsholms Slott lagar vi all mat med omtanke till både våra gäster och vår miljö. Från februari 2016 är gotlänningen Dan Wikström, fyrfaldig guldmedaljör kökschef.  Dan var matkreatören bakom charkuteriet Bröderna Wikströms som de senaste åren fått mycket uppmärksamhet för sina högklassiska produkter och sin kompromisslösa inställning till moraliskt hållbar mat. Våra råvaror har till stor del alltid varit här- och närproducerade, med smaker från när och fjärran. Nu tar vi detta till nästa nivå och inleder samarbete med flera mathantverkare i trakten för att kunna utveckla egna chark-, mejeri- och fruktprodukter åt oss själva på slottet, men också för framtida försäljning.

Engsholms slott


Inga kommentarer: