söndag 7 september 2014

Denna dag kräver två blogginlägg

Vilken avslutning på denna dag det blev. Det kräver faktiskt ett blogg inlägg till.
Efter konserten på OASEN med Finnish Baroque Orchestra åkte orkestern till Olofsfors bruk där dom skulle sova och äta middag innan dom åkte tillbaka till Finland och ledaren Peter Spissky tillbaka till  Köpenhamn. Vi som hade varit med och arrangerat Barogue festivalen i Nordmaling fick äran att äta med gänget.
Och det blev ingen vanlig middag kan man säga. Helt plötsligt så bjöds det på finsk körsång, helt fantastiskt. Dom kunde alltså inte bara spela utan även sjunga som värsta änglakören.
Efter kaffet så smet vår bordskamrat Peter Spissky ut och kom tillbaka med sin fiol. Han spelade två tjeckiska låtar., som också är hans hemland. Helt magiskt, han gav oss rysningar. Jätte, jätte vackert. Han försökte gå ut efter en låt, men vi klappade in honom, så han fick lova att spela en till.
Ja det var verkligen en annorlunda kväll. Vi fick till och med höra Erik Palm från Norrlandsoperan hålla ett tal på finska, jag kan inte lova att han faktiskt pratade finska....med finländarna skrattade och verkade förstå vad han sa.

Peter Spissky / helt magiskt 

Finnish Baroque Orchestta, Ville Matvejeff och Peter Spissky överraskade  oss med sångInga kommentarer: