tisdag 4 november 2014

Skolklass i Olofsfors klass 3, 1956.

I dag har snö kommit och bruket intar ett helt annat utseende. Ff vackert, men annorlunda. Som med allt annat så har var tid sin tjusning.
I dag har vi träffats för att utse årets lucia. Det finns så otroligt många ungdomar att välja mellan, så det är inte helt enkelt. Men med god hjälp av ungdomsgården och dom som arbetar på skolan och i kyrkan, så ska vi nog kunna göra ett bra val. Eftersom mina barn är så mycket äldre, så känner jag inte till ungdomarna.  Jag känner vissa föräldrar inser jag när jag förstår vilken ungdom som dom pratar om, så jag får lita på de professionella i gruppen.
Vårt nya kommunalråd var med i gruppen, som lärare så har hon ju väldigt bra koll. Och sen ska ju vi (jag å Madde) den första advent vara med på kröningen av årets lucia i kyrkan.

I dag har jag letat en dokument som vi skulle behöva hitta. Och när man letar i dessa datorer och på externa hårddiskar så hamnar man ju så lätt på våra foton. Ååå, så dök min egen mor och moster fram på en skolkort från Olofsfors. Det var visst så fullt inne i Nordmalings skola minns jag att mamma berättat, så en klass fick flytta ner på bruket.
Klass 3, år 1956.Skolklass i Olofsfors klass 3 1956.

Bakre raden från vänster: Kennet Sjöström, lärarinnan Inga Öberg, Leif Salmgren, Kennet Holmlund, Lars Gustafsson, Ulf Lundberg, Rolf Fjällman, Roger Berggren, Hans Wallander, Björn Anklert, Åke Liljedahl.

Sittande från vänster: Elinore Ersholt, GunMarie Wikman, Jeanette Juneblad, Birgith Wäringstam, Margareta Landström, Ann Sofie Söderström, Marianne Söderström, Inga Öberg, Barbro Öberg, Gunilla och Siv Norberg.

1 kommentar:

Harry Salmgren sa...

Hej,
skulle vara roligt se fler klassbilder från Olofsfors skola.
Hälsningar
Harry Salmgren