tisdag 13 januari 2015

Kan man drömma sig till målet ?

I dag har det verkligen varit en skrivardag med tusch av sifferräkning.
Skrivit ansökningar, text om organisationen (OF) som behövs till ett kvällsmöte, leta texter och leta olika planer som är skrivna sen tidigare, räkna på utgifter och inkomster m.m.
Jag säger det igen, när organisationen krymper så växer verkligen behovet av struktur och planering.
På gott och ont kan man säga.
Det goda är att man får tänka till om vad man gör och inte gör och det blir också synligare, det onda i det är att det alltid känns som om man gör fel saker eftersom det alltid är något som inte blir gjort.
Men jag hoppas att det kommer att klarna och inte bli suddigara och suddigare :)

I skrivande stund har vi en provsjungning i hyttan, testa ljudet inför ett bröllop i helgen.
Få rätt kabel på rätt ställe och bästa möjliga ljud för gästerna.
Det är verkligen inte bara att arrangera och hyra ut lokaler här på bruket. Jag säger inte att det inte är kul, men för att få det att funka så krävs verkligen arbetsinsattser.

Om man fick drömma för en stund, så skulle det vara fantastiskt att vara ett team på tre personer till här på bruket, på heltid.
En som ägnade sig åt marknadsföring på alla sätt, fixa skyltar, marknadsföringsplan, annonser, affischering, såg till att vara på olika möten och informera om bruket, marknadsföringsvaror att sälja på bruket, guideutbildningar, nya sätt att förmedla historian på osv.
En som planerade säsongen, utställningar, träffar med bruksgruppen, synkade med turistbyrån, kommunen och andra besöksmål, ställde ordning alla lokaler inför säsong, uppdaterade utställningarna , fixade sommar personal och såg till att dom var inskolade, ordnade med julmarknaden, lucia och bruketsdag osv.
Och en tredje som sökte projekt, fixade medfinansiering, samarbete med andra museum, omvärldsbevakade, utvärderade vad vi skulle ta in pengar på, planera för utveckling, såg till att universitetet gjorde utredningar åt oss, fixade lite med ekonomi och budget osv.
Va? Så jäkla lyxigt! Ser ni hur bruket växer i tanken/fantasin? Helt underbart.
Det är verkligen ett mål! Man ska ha högt uppsatta mål för att komma någonstans, för tänk om man bara lyckades med hälften? Då har man lyckats :)
Så på halvtid Intendent skulle jag se till att all personal hade de verktyg som de behövde, ge förutsättningar för alla att växa på arbetsplatsen, samordna vår vision och se till att vi alla arbetade mot samma mål, se till att OF var den praktikvänligaste arbetsplatsen i Nordmaling /Västerbotten/ Sverige, öppen arbetsplats med kreativa arbetsmetoder, se till att arbetsplatsen var i ständig rörelse....bla bla
Man får drömma !

Inga kommentarer: