torsdag 18 juni 2015

Städa ut den gamla och in med säsong 2015

Nu har första veckan gått med ferieungdomar på bruket. Å, om ni bara visst hur mycket som blivit gjort under denna första 4 dagars vecka.
En bänk som står i äventyrsstigen har fått färg och två stycken tre i rad spel på bordsskivan, alla fönster i kusken är putsade ( alla sidor) tvättstugan är storstädad ( med munskydd på) alla informtaionsskyltar är skurade, alla utebänkar är skurade, vi har handlat blommor och planterat, städat upp i galleri Elionora.....ja jag har säkert glömt något. Men dom är super duktiga Oskar och Michelle. Ni har verkligen gjort öppnandet på bruket lugnare. Ser fram emot nästa vecka då vi ska fortsätta fixa och trixa.
Sen har vi spånat i dag på hur vi ska få besökarna att stoppa bidrag i våra frivilliga bössor som finns på området. Magnet i bössorna som drar till sig pengar....hm... gropar man faller i och vi tar betalt för att hjälpa dom upp...hm....jag vi får väl se var vi landar i detta spånande.

Min lilla shop håller på att ta form och det känns jätte jätte bra. Den är liten och mysig. På måndag kommer jag att få fler varor. Kassan och kortutdragaren kommer också att vara igång innan vi öppnar. Så nu kommer ni att kunna betala guidturer osv med kort på bruket. Det känns väldigt bra. Lite modernt faktiskt.

På torsdag kommer två utställare att börja hänga utställning i ladugården. Och på andra flygeln i ladugården kommer Stefan Markström att hänga sina alster/ konstverk/ tavlor/ skapelser osv.
Dom två andra är hemliga än så länge, men dom kommer inte att göra någon besviken. På bruketsdag den 4juli kan ni besöka bägge utställningarna och ta del av allt annat som händer på bruket den dagen.

Ja, nu startar säsong 2015 strax. Hoppas vi syns i sommar.

Oskar och Michelle fixar och trixar

Oskar och Michelle trollar med penslarna

Margaretha Johansson fantastisk glaskonst

Smakprov på shopen

Stefans Markström tavla och Pjöllerdesign

Nu säljer vi slaggstens halsband på bruket.

Inga kommentarer: