torsdag 14 januari 2016

Hemvändarhörna på bruket

I veckan så hade vi möte i Prio Poolgruppen. Vi träffades i källaren på Bu kontoret.
Kommunchefen, skolpersonal, navet, Olofsfors AB, arbetsförmedlingen, Olofsfors bruskmuseum...ja det var väl det hela.
Gruppens syfte är att få näringslivet och skolan att samarbeta, praktik, arbetskraftsförsörjning osv.
Jag har varit med i denna grupp i många år och jag tror att det bara är jag och Charlotte Adolfsson som är med sen början. Och det måste man väl se som ett friskhetstecken att gruppen förändras i sitt innehåll av personer. För alla har sin syn och sin erfarenhet som dom tar med sig in i arbetet. Det är alltid kul att träffas.

I tisdags kom det in en kvinna på kontoret som hade fått som gåva, en självbiografi av Gustaf Öhman i korta drag och anteckningar från hans tillträde som skogsinspektor på Nordmalings ångsåg, till lika Olofsfors bruk 1889.
44 sidor med intressant läsning om arbetet på bruket som jag kopierade och som nu finns hos oss. Det är så otroligt spännande att läsa något av en som arbetade på bruket på 1800-talet.
Gustaf Öhman född 1864 och dog 1956, han blev alltså  92 år. Man vill bara kunna dela med sig av allt som kommer in. Foton, berättelser och föremål.
Funderar att på brukets dag ställa ordning ett bildspel där alla våra tusentals bilder får cirkulera så ni kan få se och att man kan lägga fram berättelser, föremål m.m. som ni kan ta del av. Vi har så många fantastiska bilder som man bara måste få ut till alla er därute. Plus ett berättar kafé där folk får berätta om sina upplevelser, hörda berättelser, sägner, visa föremål från bruket osv  En hemvändare hörnan. Jag ska klura och fundera....

Paula, Charlotte och Helen


Paula och Charlotte


 

Inga kommentarer: