torsdag 7 januari 2016

Puzzla med kyla och trender

Nu har kylan verkligen slagit sina klor i oss och det är med en friskhet som vi kliver in i 2016.
Det passar väl utmärkt att säga att vi börjar året med blanka vita blad. För jag tror det är kallt och vitt i hela Sverige. Så även i Olofsfors.
Det är med spänning som vi går in i ett nytt år, ett år som vi till viss del väljer vad vi vill fylla det med och så klart så påverkar allt runt omkring en också berättelsen för 2016. Det känns hoppfullt, spännande och det är med stor glädje vi börjar berättelsen - OF 2016. Var gärna med och fyll året med oss, du betyder mer för bruket än vad du tror ( du som läser)
Bara att tipsa att vi finns räcker långt.

Det är mycket jag hoppas på under 2016. B.la att Kent Ottosson kommer tillbaka i jobb snart efter en lång sjukskrivning, att vi får det stora utvecklingsprojekt som vi sökt, att vi får flera guider till säsong 2016, att de nya aktörerna på bruket ( Steens fönster och byggnadsvårs och Anettes byggnadsvård antikt & inredning ) kommer att trivas och utveckla bruket tillsammans med oss, påbörja ett större sammarbeta med skolan och eleverna i Nordmaling, ...ja ni förstår. Det finns mycket att se fram emot. Stort som smått.

Sen finns det alltid orosmoln på himlen över OF och alla andra museum i Världen. Hur lockar man besökarna till sig, vad är det som är så intressant med just Olofsfors bruksmuseum, kommer vi att kunna lägga pengar på att besöka olika museum i Sverige och världen, hur kommer trenderna att se ut 2016, ja allt detta påverkar och det är ibland svårt att ligga steget före.
Men en trend verkar vara att besöka Sverige vinertid och uppleva kyla och snö, vit vinter som många länder aldrig får uppleva. Så där har OF en nöt att knäcka, vad kan vi erbjuda under vintersäsong? Var på bruket kan vi uppleva kyla och snö men ändå få uppleva historien och bruket? Hmm...  Detta blir spännande känner jag.....ni ser, man ska vara trendkänslig och faktiskt börjar fundera - hur kan vi möta upp den nya trenden.
Shit, nu kommer jag inte att kunna sova i natt utan mitt anteckningsblock.
Ja ja.

Började just tänka på det runda pussel på 500 bitar som jag la under julhelgen. Svårt, spännande och fruktansvärt svårt att lägga ifrån sig. Jag fick både ont i ryggen av allt sittande och ont i huvudet av allt tänkande och sorterande av bitar.
Att få till en bra säsong, bra år  osv för bruket är som att lägga ett pussel. Bitarna måste passa och vi måste vara många bitar för att få till en bra bild.

God fortsättning på er alla ute i kylan.Inga kommentarer: