tisdag 2 februari 2016

Mycket ljuv musik nu.....Bach eller dansband?

Förra veckan var jag, Anette Öberg ( byggnadsvårdsbutiken) och hennes inköpare morbror Pelle på utflykt.
Vi besökte Västerbottens museum med olika anledningar till besöket. Anette skulle träffa byggnadsvårds tjejerna och knyta kontakter och jag skulle träffa Lillemor angående utställningar och guidematerial.
Vi fick också tid att se på några av utställningarna som fanns där och titta in i minimus. ( barnavdelningen) Där hämtade jag in lite tankar om vad vi skulle kunna göra på bruket för barnen. Nu gäller det bara att få killarna på OF som kan hantera hammare och spik att tycka att min idé är bra också.
På kvällen så hade vi styrelsemöte - Stiftelsen Olofsfors bruksmuseum. Jätte bra möte, med en positiv klang som ljöd runt bordet, i flera toner faktiskt.
Projektet - möjligheternas Arena kommer att bli av efter några turer hit och dit.
Syfte: Nordmalings kommun och Olofsfors bruksmuseum vill skapa Möjligheternas Arena för aktörer inom kulturella och kreativa näringar samt skapa produkter och upplevelser av hög kvalitet som utgör en viktig del av besöksnäringen i regionen.
Mål: Att tydliggöra vilka krav, förutsättningar och resurser som krävs av Olofsfors bruk att bli Möjligheternas Arena inom kulturella och kreativa näringar; på en region, nationell och internationell arena. Ett delmål är att skriva en genomförandeansökan till regionala fonden.
Ett övergripande jämställdhetsmål är även att Olofsfors bruk skall fortsätta vara en jämställd arena för personal, företag och besökare.
I dag den 1 februari så började Paula Quinones som projektledare, för projektet Möjligheternas Arena. Du är sååå välkommen Paula. Det ska bli så kul att få jobba med dig. Sen gör det absolut inget att hon är duktigt på marknadsföring, inte ett dugg faktiskt.

Sen nästa fantastiska punkt, som ljöd som ljuv musik i  mina öron. Rolf Eriksson ( tidigare ekonomichef på kommunen och kollega till mig) ska ta hand om bokföringen på bruket. Så otroligt bra det känns. Kan inte nog understryka hur tacksam jag är för det. Både att " slippa " bokföringen och att få jobba med Rolf igen. Och när jag säger slippa så är det inte så att jag hatar den uppgiften, jag gillar faktiskt siffror. Men det är så mycket annat som jag är bättre på  som jag nu får lägga lite  mer tid på, än bokföring. Men fakturering, löner, betalning av fakturor osv har jag kvar, så allt släpper jag inte.

Sen var det några fler punkter som jag inte kommer att avslöja nu utan som jag lämnar som en cliffhanger tills det är mera klart. Men det känns också helt makalöst roligt om det blir av. Som Bach skulle man kunna säga....eller dansbandsmusik

I dag på förmiddagen så kom Conny Nordendahl ( kommunens näringslivsutvecklare), Madelene Jakobsson ( kommunalråd) , Felix Wink ( aktör på bruket) och en reporter från Västerbottningen förbi kontoret. Kommunen hade gjort ett företagsbesök hos Felix och då fick jag reda på att Felix kommer att ha en utställning i Washington. Det är väl roligt? Nordmalings kommun, Olofsfors bruk och framför allt Felix Wink kommer att sätta avtryck i Washington
Det kommer så klart att komma i Västerbottningen på torsdag och då kommer även jag att skriva mera om det på hemsidan / Bloggen Så spännande. Lycka till Felix.
Visst låter det som ljuv musik ? Bra början på året kan man säga.
Conny Nordendahl och Felix Wink

Det här vore väl kul för barnen på bruket?

Inga kommentarer: