onsdag 10 februari 2016

Tidenliga kläder tillsammans med brukets historia

Ja hej och hå vad tiden går.
Sitter just nu och bokar in guidegrupper som vill komma och hälsa ¨på här på bruket i augusti. Det innebär att man direkt måste börja fundera på hur man har semester och lägga den rätt så man kan ta hand om grupperna. Just nu är jag väldigt ensam när det gäller guidningen, så det blir ett pusslande från flera håll.
Sen har jag tillsammans med Medborgarskolan påbörjat planering av en guidecirkel, så förhoppningsvis kan vi skaka fram några guider där :)
Men när det gäller guidningen så måste vi börja tänka om och tänka nytt, folk är inte alltid så pigga på att följas i en grupp i dryga timmen runt bruket.
Så just nu skriver jag på en projektansökan om att få till ett guidematerial som besökaren kan köpa och gå sin egen tur. Det skulle vara ett bra komplement till den vanliga guidenigen tror jag. Så i sittande stund så försöker jag få in offerter för textbearbetning, layout, översättning, tryckning  osv. Jag hoppas verkligen att detta kommer att genomföras. Då finns ju guidningen på både engelska och tyska om det skulle komma någon som vill gå en guidning, med vi har just då inga egna guider tillgängliga som kan guida på annat än svenska. Då köper man guidehäftet.
Kan också vara så att vi ska sätta ihop temaguidningar och annonserar dom speciellt. En guidning där du möter smeden eller mjölkerskan i full färd att mjöla kossan. Det finns lite att fundera kring när det gäller detta. Men först och främst måste vi bli fler guider. Å det är det roligaste som finns, jag lovar.

Har också haft kontakt med universitetet och mediaprogrammet angående ett samarbete kring en film. Den reklamfilm som ligger på hemsidan nu har dom gjort åt oss, och jag skulle gärna vilja producera en engelsk guidefilm. I år hade dom redan fått de uppdrag som dom behövde, men dom skulle återkomma i ett sammarbete nästa år. Spännande!

Blev mycket guidning nu, men det är viktigt, roligt och absolut nödvändigt för att brukets historia ska leva kvar och att bruket förblir attraktivt.
Nästan alla som gått en guidetur tycker verkligen att bruket är fantastiskt.

Det jag ser nu på bilderna som jag lägger upp och en sak som jag måste ändra på är min klädsel. Jag har inget emot att vara mjölkerska, men någon gång skulle jag vilja vara klädd som tex disponent fru eller smedshustru. Sanningen är att förutom att jag älskar guidning så gillar jag även att klä ut/ klä upp mig. Så att få fler variationer att ta på sig under guidningen vore helt fantastiskt. Nya samarbetet dyker upp, för jag kan inte sy upp en ny guidedräkt själv, möjligen köpa på loppis, antikt, secondhand. Hmm....


Ser ut som jag sjunger, men jag kan lova att jag inte utsatte denna fantastiska grupp md det
Sebastian visar i tidsenlig klädsel hur man bankar stångjärn :)
Detta är dagen då vi tog emot priset som årets industriminne.Inga kommentarer: