fredag 20 maj 2016

Ju fler vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans...ju fler.....ju gladare vi blir!

Nu har takten ökat på bruket och det känns att vi börjar närma oss säsong. Anette som jobbat med mig några månader säger att man känner tydlig skillnad på nu och för bara en månad sedan. Folk börjar vilja boka guidningar och börjar tina upp ur sina dvalor och att saker och ting måste börja bli klara, som utställningar, annonser, aktiviteter och varor till shopen. Det är mycket nu ......

Min lilla butik / shop har fått sig en uppfräschning med nya hyllor och nya saker att sälja. Känns otroligt bra. Det känns så bra att jag funderar på att sluta som intendent och öppna retrobutik i handelsboden. Men jag understryker att det är en känsla, men en tanke som har börjat gro är att ha öppet i shopen och utställningslokalen året runt....hmm. Får fundera lite till på det tror jag.....

Har jag hämtat foton och bakstycken på Mapec till utställningarna i handelsboden, så att måndag eller tisdag så är det klart. Alla tre utställningar.
Har en guidning på tisdag med en skolklass som pratat om hur man levde förr, så då blir det perfekt att gå in i handelsboden och den utställningen som visar hur man levde förr - Det kvinnor brukade!

Sen har jag påbörjat ett samarbete med två killar som heter Stefan och Isac och har en förening/företag som heter Nordkust Entertainment. Deras tanke med Olofsfors bruk är att fylla bruket med aktiviteter, teater, sägenvandringar, Quiz m.m.  Så att nu får ni hålla ögonen öppna på aktiviteter här.
Hemvändarveckan ( v 29) så har vi planerat in sägenvandringar ( spökvandring) varje kväll från 18/7 - 21/7- 2016. Så boka in med tjejgänget, arbetskamraterna eller familjen och gå en kvällsvandring i kusligt tema.
På dagarna under v 29, har vi teaterskola för barn från ca 6 år  och uppåt. From 18/7 - den 22 /7 då dom avslutar med ett uppträdande för föräldrar, släkt och vänner.
Och den 16 juli planerar vi ett barnensdag eller lilla bruket, då blir det picknick teater och barnallsång bla. Kul kul kul!
När killarna var här i veckan så gjorde vi ett stop hos Stefan Markström och Ture Holm i Stefans ateljé och lärde känna varandra och planera lite aktiviteter.

Nu har Axel Weller kommit med ritningarna på hur hamrarna sett ut i stångjärnssmedjan och en dokumentation rörande vattenhjul och träkonstruktionen av två brösthammare och för en möjlig rekonstruktion av de i Olofsfors bruks stångjärnssmedja.
Jag säger bara WOW. Vilka ritningar!
Dom är handgjorda/handritade och bara ritningarna på 1 m x 2 m är ett konstverk i sig.

Stefan Lindström och Ture Holm

Några ritningar som Axel Weller visar Stefan Markström

Isac Lindgren sitter och funderar

Axel Weller och Stefan Markström pratar

Sebastian Rechlin tittar över ritningarna innan vi skickar in slutrapporteringen till Riksantikvarieämbetet.

Dessa fantastiska ritningar :)
Nya hyllor i lilla butiken och ramar till våra fantastiska vykort å vips fina tavlor

Inga kommentarer: