fredag 22 september 2017

Från ministerbesök till tårtkalas

Nu har snart första veckan på mitt nya jobb gått och jag känner mig glad, hoppfull och förväntansfull. Det är fruktansvärt mycket att sätta sig in i och framför allt - att ta sig in i. Dator, telefon, dörrar, webbshop, kopiatorn, mail och sist men inte minst, i kollegors medvetande.
Många handskakningar har det blivit den här veckan, många nya ansikten att sortera i en verklighet och klura ut hur just han/ hon och jag ska jobba tillsammans.
Veckan började med gruppstyrelse, där mötet avslutades med en sång till Peter Olofsson                     ( partikamrat)  som fyller 50 år och är ute på resa.  Alla som känner mig vet vad jag tycker om att sjunga, kan lova att det avspeglades på sångfilmen.
Hela måndagen var jag på stadshuset och Lena Sandlin tog verkligen hand om mig på bästa sätt. Man känner sig både välkommen och efterlängtad. Kallas värdskap!
Tisdagen så började jag att fixa behörigheter till alla dörrar osv på pari expeditionen och ordna på mitt kontor där.
Och på expeditionen har vi nästa fantastiska människa, Ewa Ögren. Helt makalös spindel i nätet, hon vet ALLT och är så fruktansvärt snäll att man nästan skäms. Tack för att du är bäst och finns där för alla, inklusive mig.

Vet inte varför, men på mitt skrivbord satt Anna Kinberg Batra !  Hon fick sitta där några dagar men nu har jag flyttat på henne, inte kastat bort eller så, men flyttat henne.
Onsdagen så fick vi budget information av Annika Strandhäll vår socialförsäkringsminister och sen var vi på stan och delade ut 100 st rosor som jag hämtat på Buketten.
Passade även på att titta på hur valstugorna ska stå nästa år, ( Rådhustorget) den ansökan ska skickas in strax och nästa vecka är det möte med alla andra partier om placering osv
Torsdag kväll så var det AK styrelse, hemma vid 22.00. Men det gick väldigt bra eftersom min son kommit hem på besök från Stockholm och då blir man pigg och glad över att se honom.
Dagen i dag har gått ut på att sortera, strukturera i papper och pärmar och försöka få grepp om nästa vecka.
PHU!
Det är spännande som tusan.

Sen har vi också tackat av Gunilla Lundgren som gör sin sista arbetsdag i dag för Socialdemokraterna och distriktet. Det är väl ändå typisk att vi bara hann jobba en vecka tillsammans. Jäkla skit!
Och en vecka där hon avslutar allt och jag försöker komma mig in i allt, så det har inte varit en vanlig vecka.
Vi jobbade tillsammans förr i tiden på kommunal Västerbotten och det skulle ju vara så kul att få göra det igen. Men...vad gör man. 1 vecka fick vi i alla fall. Men våra vägar kommer att korsas i rörelsen, det är jag helt säker på.

När jag och Stefan Hagström, en kollega, gick till tåget och fick vi sällskap av en kille som skulle samma väg som vi. När han insåg att vi jobbat åt socialdemokraterna så började han genast diskutera sin livssituation och hur han tyckte pengarna skulle fördelas, otrolig kille.
Jag måste bara säga att Stefan förde detta samtal på ett så fantastiskt sätt och tog sig verkligen tid, även om vi stressade mot tåget. Fick även med sig en fundering eller rättare sagt ett ev problem som killen lyfte. Blev glad i hjärtat över samtalet som jag fick lyssna till och det är dessa samtal som gör skillnad. Bägge fick med sig något att fundera på.

Skönt med helg, men jag gruvar inte till måndag.

Socialminister Annika Strandhäll 

Gunilla Lundgren, bredvid den fantastiska blomman hon fick av Ewa Ögren och Harriet Hedlund.
Fina fina Gunilla 

Grymt goda tårtor festade vi på, vi sprättade faktist den rosa också. 


Anna Kinberg Batra som jag försiktigt flyttat på. Hon har blivit hanterad våldsamt nog tycker jag. 

Inga kommentarer: